«(Χαρτο)πόλεμος» μεταξύ Σφακιανάκη-Κρόνου, με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Καλούδη στο Gazzetta.gr
*
Στα χαρακώματα… Δημόσιος «πόλεμος», ανάμεσα στον Γιάννη Σφακιανάκη και τον (τέως) Κρόνο, με «φωτογραφικό» focus (κατά βάση) στη διοίκηση υπό τον Γιάννη Καραϊσαρλή κι (εν δευτέροις) τον διάδοχό του, Γιάννη Καλούδη.
Αφορμή, συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στην κορυφαία ελληνική αθλητική ιστοσελίδα, Gazzetta.gr (στο πλαίσιο αφιερώματος για τους Κυπελλούχους Κέρκυρας). Σημεία της οποίας, κρίθηκαν, από πλευράς Σφακιανάκη, πως έθιγαν τον ίδιο.
Το βασικό; Τα περί λαθών στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Με τον Σφακιανάκη να τονίζει ότι η ευθύνη βαραίνει τη διοίκηση, καθώς «το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού, ανήκε στο διοικητικό συμβούλιο. Ήρθαν παίκτες κι έφυγαν, χωρίς καν να ερωτηθώ».
Ενώ, αφού τόνισε πως, αφού, αναλαμβάνοντας, βρήκε μόνο 5 δελτία, και «για να δημιουργηθεί ένα ρόστερ 20 ατόμων, αναγκάστηκα να πάρω και κάποιους παίκτες που δεν ήταν μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας, για τους στόχους, που είχαν τεθεί…», σημείωσε πως, ως εκ τούτων, η αντικατάστασή του έγινε για «λόγους αλλαγής ψυχολογίας της ομάδας ή μάλλον, κάποιων παικτών που δεν αγωνιζόντουσαν».
Επιπλέον, ο «Σφακ» χρέωσε στη διοίκηση πως, ενώ το καλοκαίρι ζήτησε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (αλλά τότε «δεν αποκτήθηκαν, λόγω μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων»), αυτοί αποκτήθηκαν, μετά την αποχώρησή του. «Και μάλιστα, παίρνοντας και χρήματα οι ομάδες τους. Εάν είχαν αποκτηθεί, η ομάδα θα έπαιρνε Πρωτάθλημα απ’ τον Δεκέμβριο».
Αναφορά κάνει και στα περί «αλλαγής φιλοσοφίας» που ανέφερε ο Καλούδης. «Όντως, έγινε… Εγώ, στην ποδοσφαιρική μου καριέρα σε Α’ και Β’ Εθνική, έχω μάθει να δουλεύω επαγγελματικά κι έτσι λειτουργώ και τώρα, που είμαι νέος προπονητής. Η ομάδα, μετά τη φυγή μου και του συνεργάτη μου, Φίλιππα Τάντη, ξαναδούλεψε σε ερασιτεχνικά πρότυπα, όπως αρμόζει σε μια ερασιτεχνική ομάδα…». Τέλος, δε, αρνήθηκε την κριτική για τη δουλειά του, «από ανύπαρκτους και άσχετους ποδοσφαιρικά, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το bonus; Το μήνυμα προς συναδέλφους του, προπονητές. Πως «εγώ, προπονητής OΥΕΦΑ Α και ο συνεργάτης μου, Φίλιππας Τάντης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα ποδόσφαιρο και προϋπηρεσία σε Β’ και Γ’ Εθνική, είμαστε επαγγελματίες και δεν το κάνουμε για χόμπι», «πληρώνομαι για τις υπηρεσίες μου», «με παίρνουν τηλέφωνο να πάω σε ένα σωματείο και δεν είμαι προπονητής που παίρνω τηλέφωνο προέδρους, παρακαλώντας τους να πάω στην ομάδα τους χωρίς μισθό», «η νοοτροπία μου δεν επιτρέπει στον εκάστοτε πρόεδρο να κάνει παρεμβάσεις για ποιον ποδοσφαιριστή θα χρησιμοποιήσω ή θα κάνω αλλαγή…».
Η απάντηση, βεβαίως, στο «κατηγορώ» Σφακιανάκη δεν άργησε. Συγκεκριμένα, απ’ τον επίσημο Κρόνο, με την υπογραφή του ιδίου του Γιάννη Καραϊσαρλή. Και η οποία, «πατώντας» σε μια συνοδευτική, της τοποθέτησής του «Σφακ», φωτογραφία μ’ ένα ρητό του Δαλάι Λάμα («Υπάρχουν φορές που η καλύτερη απάντηση είναι η σιωπή») συν ένα δεύτερο, λαϊκό («Η γιαγιά μου πάντα μου έλεγε: “Η σιωπή είναι η πιο κατάλληλη απάντηση για να δώσεις στους ηλίθιους»), ανέφερε:
«Θα συμφωνήσουμε απόλυτα σε ένα: “Η σιωπή είναι η πιο κατάλληλη απάντηση για να δώσεις στους ηλίθιους” που έλεγε η γιαγιά του Δαλάι Λάμα. Επίσης, ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα διακήρυττε: “Όταν συνειδητοποιείς ότι έκανες κάποιο λάθος, κάνε τα απαραίτητα βήματα για να το διορθώσεις”. Και τόνιζε ακόμα: “Να ακολουθείς πάντα τα εξής: Σεβασμό για τον εαυτό σου, Σεβασμό για τους άλλους, Υπευθυνότητα για όλες σου τις πράξεις”». Προειδοποιώντας πως «αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε σε προκλήσεις, ψέματα και συκοφαντίες».
Το ανταπαντητικό «τα 500ευρα δεν αγοράζουν αξιοπρέπεια και χαρακτήρες» του Σφακιανάκη, κατεγράφη ως η τελευταία (;) πράξη. Μέχρι την επόμενη; Ίδωμεν…