Με σύμμαχο και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, διεξήχθη ο «4ος ΚόρΙσσος Αγώνας δρόμου στην άμμο», 7 και 21 χλμ, στον Ίσσο το Σάββατο 27 Αυγούστου.
To δελτίο τύπου των διοργανωτών
Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη της «ανοικτής πρωτοβουλίας αγώνα ΙσSOS» για την άρτια οργανωτική καταρχάς επιτυχία «προσπαθήσαμε και το καταφέραμε και φέτος να χαράξουμε μια διαδρομή που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των αθλητών, την κατάλληλη σήμανση αλλά και την αξιοπιστία του αγώνα» τόνισε ο Γιάννης Αραβαντινός από τον ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας που είχε επιφορτιστεί με την διαδρομή και συνεχίζει «…είχαμε τρια Checkpoint και ικανό αριθμό εθελοντών στην διαδρομή και ο αγώνας εξελίχτηκε άψογα».
Ενώ η Αθηνά Κουλούρη, μέλος της πρωτοβουλίας, επικεντρώθηκε στον σκοπό της διεξαγωγής του αγώνα: «βασικός μας σκοπός είναι η εκδήλωση να αναδείξει το πρόβλημα που προκύπτει από ενδεχόμενη εκποίηση της περιοχής του Ίσσου (Νότια Κέρκυρα) από το ΤΑΙΠΕΔ ή ΥΠΕΡΤΑΙΠΕΔ… όπως και να το πούμε το ίδιο είναι, με πρόσχημα της «ανάπτυξη». Ο Ίσσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας , νησίδες Λαούδια. Χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα, και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας. Επίσης να δώσουμε την δυνατότητα στους λάτρεις των «δρόμων» και του περπατήματος, να αθληθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι το τρέξιμο και το περπάτημα στην «Χρυσή Άμμο» του Ίσσου! Αλλά και στην σκιά των ολυμπιακών αγώνων, να αποδειχτεί για μια ακόμη φορά ότι ο αθλητισμός – η Φυσική Αγωγή απαιτούν πλήρη σεβασμό, προστασία και αγάπη του φυσικού περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί και πρωτογενή πρόληψη ενάντια σε κάθε εξάρτηση».
Στον αγώνα τωρα, για α΄λλη μια χρονιά στο βάθρο ανέβηκαν αθλητές που πορέρχονται από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, γεγονός που δίνειι στιον αγωνα έναν διεθνή χαρακτηρα.
Στα 7 χλμ γυναικών 1η τερμάτισε η Jansen Janne από την Γερμανία με χρόνο 38:24, δεύτερη η Prost Marlou από την Ολλανδία με 39:10, και 3η η Βαρβιτσιώτη Μαρία από την Πάτρα με 43:45.
Στα 7 χλμ ανδρών: 1ος ο Bonisch Radek από την Τσεχία (36:05), 2ος ο Banhiou Atilla από την Ουγγαρία (36:18) και 3ος ο Κάντας Νικόλαος με 36:30. Ένας αγώνας συναρπαστικός που κρίθηκε στο σπριντ των τελευταίων μέτρων.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Στα κορίτσια τερμάτισε πρώτη η Ήρα-Σπυριδούλα Καρνιάκ (54:12) και δεύτερη η Μάμαλου Ελένη (58:20), αθλήτρια του ΝΑΟΚ.
Και στην κατηγορία των «τολμηρών», στον ημιμαραθώνιο στην άμμο (21χλμ), πρώτος ο Γεωργοπέτρης Δημήτρης με χρόνο 1:55:36, δεύτερος ο Φαϊτάς Μάριος με 2:15:15, τρίτος ο Λαμπίρης Νίκος 2:19:14και πολύ κοντά ο Κώστας Στρατηγός στην 4η θέση.
Στην κατηγορία των γυναικών συμμετείχε και φέτος η Έλενα Κρητικού που τερμάτισε καταχειροκροτούμενη για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε.
Πριν το τελετουργικό για την απονομή των επάθλων, προηγήθηκε χαιρετισμός του Μάχου Γαβαλά, προέδρου του ΝΑΟΚ, που ενημέρωσε για τον αγώνα που δίνει το ιστορικό σωματείο για να εξασφαλίσει την πορεία του στο χρόνο, λόγω του κινδύνου της εκποίησης της παραλιακής ζώνης από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ιδιαίτερα αγαπητή η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου, χειροκροτήθηκε θερμά, όταν κλήθηκε πρώτη να βραβεύσει τους μικρούς αθλητές. Την Μαρία ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Νίκος Πέρρος και την κάλεσε να μεταφέρει τα αισθήματα των διοργανωτών στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, που για μια ακόμη χρονιά αγκαλιάζει την εκδήλωση δίνοντας της κομμάτι από το κύρος που εκπέμπει στην κοινωνία.
Οι διοργανωτές βράβευσαν επίσης βασικούς συντελεστές στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. Τον Γκίνη Στανμάτη που μαζί με την Τζαφέστα Ευτυχία (ιχθυολόγο), ξενάγησαν στον Ίσσο τους περιπατητές, την ΕΟΔ, την HERBAL LIFE NUTRITION και τον κο Τσιριγκάκη, της «Θεραπεία» του κου Μάνεση, τον Βασίλη Καλούδη (Lord Travel),την Γαλαξίας ΕΠΕ, Απολλων Παλλάς.
Ιδιαίτερη συγκίνηση στην βράβευση του μεγαλύτερου σε ηλικία δρομέα, του Πανδή Γεράσιμου, που δίνει ένα καλό πρότυπο στους νεότερους με την προτροπή να αθλούνται «δια βίου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΤΑ, (αντιδήμαρχοι- περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τ. κοινοτήτων), εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών και αθλητικών, εργατικά σωματεία με ικανοποιητικό αριθμό εθελοντών.
Κλείνοντας εκ μέρους της «πρωτοβουλίας» ο Πέρρος Νίκος, αφού ευχαρίστησε εθελοντές και φορείς τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «.. ο Ίσσος πρέπει να προστατευτεί και να αναδειχτεί σαν αυτός που είναι. Σαν ένα σπουδαίος οικολογικός και αρχαιολογικός χώρος. Αυτό η μοναδική δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί και να το επιβάλλει είναι η θέληση της κοινωνίας, του λαού.