«Ναι» όλες οι ΠΑΕ της SuperLeague, εκ των 11 Ενώσεων που ψήφισαν «όχι» η ΕΠΣΚ. ● Αφαιρέθηκε η διάταξη για τα κωλύματα παραγόντων. ● Μοντέλο με ξένο πρόεδρο ΚΕΔ και video στη διαιτησία.
*
Άνοιξε, πλέον, ο δρόμος για τη διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΠΟ, εντός Ιουλίου (τελευταίο δεκαήμερο)…
Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή (Παρασκευή, 30/6) τακτική ΓΣ των Ενώσεων, το νέο καταστατικό υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (140 «ναι», 32 «όχι»), με αφαίρεση της διάταξης για τα κωλύματα παραγόντων. Όπερ, ως γνωστόν, αποτελούσε προϋπόθεση από την πλευρά υπερεθνικών θεσμών και κυβέρνησης.
«Ναι» ψήφισαν όλες οι παρούσες ΠΑΕ της SuperLeague, οι 3 εκπρόσωποι της FootballLeagueκαι 42 Ενώσεις (μεταξύ των οποίων και οι Ενώσεις Τρικάλων και Χανίων). Η ΕΠΣ Κέρκυρας, απ’ την άλλη, εκπροσωπούμενη από τους Παναγιώτη Ποζίδη, Γιώργο Κουλόπουλο και Γιώργο Νάο, ήταν εκ των 11 Ενώσεων που ψήφισαν κατά των αλλαγών, μαζί με τις Ενώσεις Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λακωνίας, Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Πειραιάς και Μεσσηνίας (ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της, ψήφισε «ναι»).
Σύμφωνα, πάντως, με το soccerplus.gr, «η εκτίμηση που γίνεται από τον τρόπο που ψήφισαν κάποιες Ενώσεις αλλά και το “ναι” της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, είναι ότι η “αντιπολίτευση”» -με την ευρεία έννοια- δεν ήθελε να μπλοκάρει την ψήφιση του καταστατικού».
Όπως και να ‘χει, αμέσως μετά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατέθεσε την εξαιρετική του ικανοποίηση κάνοντας λόγο για μια νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που βρήκε από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία των εθνικών οργάνων του ποδοσφαίρου που αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης. Περνάμε πλέον στην εποχή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διακυβέρνησης. Πάντα στο πλαίσιο του νόμου και των καταστατικών διατάξεων FIFA – UEFA».
■ Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι FIFA/ UEFAστη ΓΣ, επί τους ουσίας, προανήγγειλαν τη συνέχιση της διεθνούς επιτροπείας στην ΕΠΟ ακόμη και μετά την εκλογή διοίκησης. Ενώ, όσον αφορά στη διαιτησία, έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξεργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.