Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στον Ίσσο ο «6ος ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο», τόσο από οργανωτικής άποψης όσο κι από συμμετοχές. Μάλιστα έλαβαν μέρος αθλητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας, από την Κέρκυρα, την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι διοργανωτές φρόντισαν και στην γρήγορη εγγραφή συμμετοχών και στην ομαλή- ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι «… με την συμμετοχή δεκάδων εθελοντών φέραμε εις πέρας μια δύσκολη στην οργάνωση εκδήλωση, μια εκδήλωση που στήνεται στην άμμο, γι αυτό επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε τον Νίκο το Μόσχο, τεχνικό σύμβουλο ΣΕΓΑΣ, τον Παύλο Σκορδίλη, ομοσπονδιακό προπονητή, τον Τόμπρο Κώστα, πρόεδρο του Ναυσίθοου και μέλος της ΕΔ ΕΑΚΚ, την γιατρό κα Κουρή Μαρία, την «Θεραπεία» και τον κο Μάνεση, τον Θόδωρο Κορακιανίτη που προσέφερε τα Ηχητικά και τον Σπύρο Γελέκα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραγκανιωτίκων που επιμελήθηκε τις μουσικές, τον Κώστα Στρατηγό που ανέλαβε την χάραξη, σηματοδότηση της διαδρομής, τον Σπύρο Μήτσουλη, προεδρο του ΤΔ Αργυράδων που συνέβαλε στην πρόσβαση στην περιοχή, τον Νίκο Καββαδία που ανέλαβε φωτογράφιση και βιντεοσκόπιση» τόνισε εκ μέρους των διοργανωτών ο κος Πέρρος.
Ενώ στην αρχή της εκδήλωσης απονομής επάθλων, αναφέρθηκε στην απουσία του Σταμάτη Γκίνη, στον οποίο αφιερώθηκε η εκδήλωση, με την ευχή σύντομα να είναι πάλι κοντά στον Ισσο και στους αγώνες για το οικοσύστημα της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στους Συνδιοργανωτές και σε αυτούς που παραβρέθηκαν: «…Η «πρωτοβουλία ΙσSOS», αφού επιτέλεσε ένα καθήκον ιστορικό, κάτω απο δυσμενείς συνθήκες, παίρνει νομική υπόσταση , έγινε πια σωματείο αναγνωρισμένο θέτοντας τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική βάση- πηγή δύναμης και διεκδίκησης!
Να συγχαρούμε τους συνδιοργανωτές του 6ου Κόρισσου, η συνεργασία των οποίων είχε το όμορφο – επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το Σύλλογο Βετεράνων Αθλ. Στίβου, την ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, τον Κερκυραϊκό ΓΣ, τον Λαοδάμαντα, το ΕΣΥΝ, την μονάδα ΔΙΑΠΛΟΥΣ της ΨΚ του ΓΝΚ, καθώς με τον σύλλογο Γονέων και Φίλων του Διάπλου, τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά αυτούς που με την συμμετοχή τους φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ομάδα από την HERBAL NUTRITION του Κου Τσιριγκάκη τους οποίους και βραβεύουμε. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ΔΟΠΑΠ Δ Κέρκυρας για την σημαντική του συμβολή στην διοργάνωση , καθώς και τις διευθύνσεις του «Απόλλων Παλλάς», του “LORD TRAVEL” και τα Δήμητρα Μάρκετ»…
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους νικητές η αντιπεριφερειάρχης κα Πανδή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Πελάης Σταμάτης, οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Αργυράδων, Αη Μαθιά, Βραγκανιωτίκων, Νεοχωρακίου, Βασιλάτικων , από τον Αγρ. Συνεταιρισμό Αργυράδων, από την Ενωση Συλλόγων Γ&Κ δήμου Κέρκυρας, από την ΟΓΕ, από την γραμματεία του ΠΑΜΕ, οι πρόεδροι των ΤΔ Μωραϊτίκων και Βασιλάτικων, από την Μονάδα απεξάρτησης, από τον Σύλλογο Διάπλου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τους 3 πρώτους νικητές ανά κατηγορία, ενώ από μεριάς διοργανωτών, δεσμεύτηκαν ότι στον 7ο ΚόρΙσσο αγώνα θα προστεθεί κατηγορία για την ηλικία παιδιών γυμνασίου.
Αγόρια Δημοτικών Σχολείων στην απόσταση των 1200 μ. 1ος Μόσχος Γεράσιμος, 22ος Μακαντάνης Κώστας και τρίτος Πατούνης Ανδρέας, ανω στα Κορίτσια πρωτη τερμάτισε η Βλάση Έλενα, δεύτερη η Μιχαλαρέα Αγγελική και τρίτη η Πατούνη Ειρήνη.
Στην κατηγορία των Εφήβων, πρώτος ο Αλεξάκης Εμμανουήλ (37:20), Δεύτερος ο Θώμος Αλέξανδρος (38:14) και τρίτος ο Μιχαλαρέας Βασίλης (38:15). Στις νεάνιδες , 1η Λίτου Κων/να (50:44), 2η Μακροδήμητρα Άννα-Μαρία (1:25:08) και Τρίτη η Βάρελη Ασημίνα (1:25:09)
Στην κατηγορία των Γυναικών (7χλμ). Πρώτη τερμάτισε η Χάβλοβα Πέτρα (Τσεχία) με χρόνο 48:48, δεύτερη η Κρητικού Έλενα με επίδοση 49:51 και Τρίτη η Τέμπλετον Ανδρέα από Γερμανία με χρόνο 50:30.
Στους Άνδρες πρώτος ο Νικολούζος Σπύρος με επίδοση 31:37, δεύτερος ο Σουτεκ Μίλαν (Τσεχία) 31:52 και τρίτος ο Πέτκος Θάνος με χρόνο 35:21.
Παράλληλα με τους αγώνες δρόμου διεξήχθη και τουρνουά Beach handball με την συμμετοχή παιδιών από Δημοτικά και Γυμνάσια.
Σχετικά με την εκδήλωση, ο Νικηφόρος Ζερβός, μέλος της προσωρινής ΔΕ του Κόρισσου Περιβαλλοντικού Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου δήλωσε: «Η «πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS» στην 6χρονη δράση της πέτυχε να αναδειχτεί η αξία του Ίσσου και των γύρω περιοχών (Χαλικούνας-Λίμνη-Λαούδια), η ανάγκη προστασίας του, σε χιλιάδες Κερκυραίους .(..σημαντική η προσέλευση στην περιοχή σχολείων όλων των βαθμίδων..) Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής και φυσικά η ενδυνάμωση του κινήματος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η υποχώρηση κυβέρνησης και του πρώην «ΤΑΙΠΕΔ» από την προσφυγή σε αποφάσεις αρμοδίων υπηρεσιών που χαρακτηρίζουν τον Ίσσο «Δάσος Αρκεύθου», εξέλιξη που αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη στον δρόμο του αγώνα μας για τον Ίσσο.
Χρειάζεται να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα χαρακτηρίζει τον Ίσσο επιχώρια περιουσία, απόλυτα προστατευόμενο και θα ανοίγει τον δρόμο για ίδρυση φορέα διαχείρισης με έδρα την Κέρκυρα»… ενώ ο κος Μιχαλαρέας Ηλίας, ο επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης Διάπλους τόνισε: «πρέπει να επισπευτεί η δρομολογημένη αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στα όρια του ΙΣΣΟΥ με τον Αϊ Γιώργη για την δημιουργία διεθνούς νεολαιίστικου Πολιπολιτισμικού κατασκηνωτικού κέντρου, με δράσεις αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, οικολογικές κ.λπ., που θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, υποστηριζόμενο από το πρόγραμμα «Διάπλους» της ΨΚ του ΓΝΚ, το περιβαλλοντικό κέντρο και φυσικά από τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς της περιοχής. Η δράση αυτή μπορεί να αντλήσει πόρους από προγράμματα και θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο και μη προσωπικό. Θα καταστήσει την περιοχή αξιοπρόσεκτο οικολογικό – θαλάσσιο πάρκο με θετικότατες συνέπειες για την προστασία και ανάδειξη του»
Ενώ το επίσης μέλος της προσωρινής ΔΕ του Κόρισσου Πελάης Σταμάτης συνέχισε: «..επιβάλλεται να συνεχιστεί η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του ΙΣΣΟΥ και να εκτεθούν σε ειδικό χώρο στην περιοχή τα ευρήματα που ήδη έχει ανακαλύψει η αρχαιολογία . Να αξιοποιηθεί με διαφάνεια και τρόπο συμβατό με τις περιβαλλοντικές ανάγκες από τον δήμο ο πλούτος της λιμνοθάλασσας. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω και την ανάδειξη της ονομασίας ‘isSOS’ να οργανωθεί σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς στην ευρύτερη περιοχή Μελιτειέων και Κορισσίων σχέδιο γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης με ποιοτική καλλιέργεια και διεκδίκηση κατοχύρωσης επωνυμίας (‘isSOS’) για τα παραγόμενα προϊόντα. Οι παραπάνω ενδεικτικές προτάσεις δείχνουν τον δρόμο και την κατεύθυνση μιας άλλης αξιοποίησης της λαϊκής περιουσίας προς όφελος του λαού και όχι των ολίγων. Στις προτάσεις αυτές δεν είμαστε «κλειστοί», αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση καθενός να προτείνει, να συζητήσει και να διεκδικήσει προτάσεις αξιοποίησης υπέρ των συμφερόντων του συνόλου και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση»