Συνάντηση με τη διοίκηση του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) πραγματοποίησε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης προκειμένου να ενημερωθεί αφενός για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου και αφετέρου για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί ο Όμιλος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς διοίκησης οι κ.κ. Παυλογιάννης, Σκούρτης, Αναλύτης και Διαβάτης.
Τα μέλη της διοίκησης ευχαρίστησαν τον βουλευτή για τις συνεχείς παρεμβάσεις και το ενδιαφέρον του για το θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου και συζήτησαν μαζί του την πρόσφατη ψηφισθείσα τροπολογία για την νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, η οποία ωστόσο περιλαμβάνει ένα σχετικά αόριστο και ελλιπές -νομικά- τμήμα, που δεν καλύπτει εξ’ ολοκλήρου την περίπτωση του ΝΑΟΚ.
Ο βουλευτής και ως δικηγόρος, επισήμανε αυτές τις παραλείψεις στην τροποποίηση του άρθρου 86 του Ν.4504/2017 και επικοινώνησε με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με πρωτοβουλία της οποίας προωθείται νέα τροποποίηση και συμπλήρωση της παραπάνω τροπολογίας, προσφέροντας τη βοήθεια και τη στήριξή του.
Επιπλέον επεσήμανε ότι :
“Είναι απαράδεκτη η εμπλοκή και αδράνεια στην απόδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και εν συνεχεία στο ΝΑΟΚ, η οποία διαιωνίζεται με ευθύνη σε τοπικό και σε κυβερνητικό επίπεδο, εξαιτίας εγκληματικής αδιαφορίας και σοβαρών παραλείψεων. Στις ερωτήσεις μου στη Βουλή, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος, μονότονα επαναλάμβανε ότι υπάρχουν δύο σημεία αγνώστου ιδιοκτήτη και ως εκ τούτου ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί. Επιμένω όμως , γιατί είναι απολύτως νόμιμο και εφικτό και εξηγούμαι : Ας μεταβιβαστεί το παραλιακό μέτωπο με εκκρεμότητα αυτά τα δύο τμήματα , που διόλου δεν επηρεάζουν τον ΝΑΟΚ, ώστε να έχει ο Όμιλος την απόλυτη δυνατότητα διαχείρισης και την ευθύνη συντήρησης των εγκαταστάσεων”, δήλωσε ο βουλευτής.
Συνέχισε λέγοντας ότι: “4 ολόκληρα χρόνια, όσο κυβερνά το τόπο ή κυβέρνηση αυτή, τίποτα δεν έγινε (και θεωρώ ότι δεν έγινε σκόπιμα) , στην κατεύθυνση να επιλυθεί το υποτιθέμενο νομικό πρόβλημα. Η απόλυτη αδιαφορία με οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τη μεταβίβαση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο αλλά ερώτημα δημιουργεί και η αδράνεια του Δήμου έτσι να ενεργήσει ώστε να πάψει να υφίσταται το ασήμαντο αυτό νομοτεχνικό θέμα”.
Την συζήτηση απασχόλησε επίσης η κατάσταση του Κολυμβητηρίου στο ΕΑΚΚ, το οποίο χρησιμοποιεί και ο ΝΑΟΚ. Ενημερώθηκε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, στα αποδυτήρια και στη μόνωση περιμετρικά του κτιρίου και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές.
“Η Κέρκυρα είναι μακράν η χειρότερη πόλη στις αθλητικές εγκαταστάσεις” δήλωσαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της διοίκησης του ΝΑΟΚ, εκφράζοντας το παράπονό τους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές και προπονητές.
Ο κ. Αυλωνίτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του ΝΑΟΚ και συνεχίζει να προσφέρει τη βοήθειά του, έως ότου ολοκληρωθούν -επιτέλους- οι διαδικασίες για την απόδοση του παραλιακού μετώπου (χαρακτηρισμένου ως β’ ζώνη) στο ιστορικό αθλητικό σωματείο του νησιού μας.