Όλα στον… αέρα εξακολουθούν να παραμένουν αναφορικά με το μέλλον της φετινής σεζόν της Super League, καθώς η ίδια η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για το καλεντάρι της σεζόν.
Περίοδος προσαρμογής και κυρίως συνειδητοποίησης της κατάστασης είναι αυτή που διανύει η οικογένεια του ποδοσφαίρου, όχι απλά σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμοια κατάσταση, οι αρχές του αθλήματος δεν έχουν βιώσει ποτέ μέχρι τώρα κι όπως είναι φυσικό, απαιτείται χρόνος και όχι βεβιασμένες αποφάσεις για την επόμενη μέρα.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν έγκειται στο αν μία απόφαση είναι σωστή ή λανθασμένη, αλλά στο ότι στη μέση βρίσκεται η υγεία αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο άμεσα ή έμμεσα.
Ο λόγος γίνεται ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, διότι κακά τα ψέματα, αυτή είναι η «βαριά» βιομηχανία του αθλητισμού, με πολλές οικογένειες να εξαρτώνται από αυτό, γεγονός που κάνει τις «εύκολες» αποφάσεις περί οριστικής διακοπής της φετινής σεζόν, πολύ δύσκολες στην ουσία τους.
Εξαίρεση δεν γίνεται να αποτελέσει ούτε η Super League, που μπορεί μεν να μην έχει τα έσοδα της Premier League ή της La Liga, αλλά πρώτον αφορά επίσης το δικό του κοινό και δεύτερον ανήκει στην UEFA, που από τη δική της πλευρά, μέχρι σήμερα ξεκαθαρίζει ότι οι λίγκες πρέπει να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο να ολοκληρωθούν από τη στιγμή που η ίδια ανέβαλε το Euro 2020 και ταυτόχρονα παρέτεινε τη σεζόν 2019-2020 μέχρι και τον Αύγουστο.
Στο πλαίσιο αυτό και από τη στιγμή που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει, η Super League δεν μπορεί από μόνη της να προγραμματίζει για ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα, είτε αυτό αφορά το υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος, είτε ακόμα και τις προπονήσεις των ομάδων.
Πρώτο δεδομένο που υπάρχει στο τραπέζι είναι ότι η ίδια η UEFA δεν έχει δώσει μια «ντιρεκτίβα» οδηγιών για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν οι λίγκες για την επόμενη μέρα. Ναι μεν η γενική οδηγία είναι ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, αλλά πρόκειται για ένα αόριστο… πλάνο, χωρίς να διευκρινίζεται το τι μέλλει γενέσθαι για χώρες που δεν είναι δυνατόν να αρχίσει άμεσα η σεζόν και επιπλέον το τι θα συμβεί με τις ημερομηνίες του 2020-2021.
Το δεύτερο και πολύ πιο σημαντικό στοιχείο είναι το τι λέει η ίδια η κυβέρνηση για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε ως σύνολο και κατ’ επέκταση ο τομέας του αθλητισμού. Με τα προληπτικά μέτρα να παραμένουν σε πολύ αυστηρό επίπεδο, ειδικότερα με το Πάσχα να πλησιάζει, είναι δεδομένο ότι εφόσον η Super League κρίνει ότι επιβάλλεται (κατόπιν και οδηγιών της UEFA) η συνέχιση της σεζόν, πρέπει να λάβει σχετική άδεια για τις προπονήσεις των ομάδων.
Τη δεδομένη χρονική περίοδο καμία ομάδα δεν βρίσκεται στο γήπεδο λόγω και των σχετικών απαγορεύσεων που έχουν ανακοινωθεί από πλευράς Πολιτείας κι έτσι πρέπει η ίδια η κυβέρνηση να δώσει πρώτα το «OK» για να μπουν οι αθλητές σε μια καθημερινή ροή.
Αν δεν γίνει αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι από την πλευρά της η Super League, δεν μπορεί να εκπονήσει κανένα χρονοδιάγραμμα για τις προπονήσεις και εν συνεχεία για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, αφού όλα πλέον κινούνται στο θεωρητικό πλαίσιο και όχι σε αποφάσεις των αρχών, είτε ποδοσφαιρικών είτε πολύ περισσότερο κυβερνητικών.
ΠΗΓΗ: sportfm.gr