Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών, σε κλίμα αρκετής έντασης!
Το ζήτημα Σφακιανάκη ήταν εκείνο που ανέβασε αρκετά τους τόνους στη Γενική Συνέλευση των Προπονητών της Κέρκυρας, που έγινε, τη Δευτερα, στην αίθουσα τροπαίων του Κερκυραϊκού.
Με τον τεχνικό της ΑΕΛ και της Μικτής Νέων να ζητά, επί της ουσίας, το λόγο από το ΔΣ του Συνδέσμου για την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.
Στην οποία ο ΣΠΠΚ ανέφερε πως «οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση (σ.σ. για το θέμα που προέκυψε με το κλειστό group της ΑΕΛ στο facebook) βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και το Δ.Σ. δεσμεύεται να διαμορφώσει τη θέση του ανάλογα με το αποτέλεσμα της και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης».
Όπου, βεβαίως, Γενική Συνέλευση, αυτή της Δευτέρας…
Τι ειπώθηκε λοιπόν;
Ο Σφακιανάκης, αφού υπογράμμισε πως δεν είχε καμία στήριξη από το συνδικαλιστικό του όργανο, και ουδέποτε κλήθηκε για εξηγήσεις, είδε να βγαίνει μια ανακοίνωση, με στοιχεία επί προσωπικού, τα οποία τον εκθέτουν. Δίχως, όπως είπε να υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία εις βάρος του στο Σύνδεσμο…
Κι ενώ, αρκετοί ήταν οι προπονητές που ζητούσαν να πληροφορηθούν για το θέμα, το προεδρείο προσπαθούσε να εξηγήσει στο Σφακιανάκη, ότι δεν τον παρέπεμψε για κάτι, ότι δεν είναι δικαστήριο, κι ότι ακόμη το θέμα του είναι στο στάδιο της έρευνας..
Ωστόσο, ο “ψηλός” επέμενε πως ο Σύνδεσμος ήταν λάθος απέναντί του, και εν πάση περιπτώσει, η όποια απόφαση του ΣΠΠΚ για τον ίδιο θα έπρεπε να είχε ήδη παρθεί δίχως επιζήμια, για τον ίδιο, χρονοτριβή.
Σε ερώτηση μέλους του ΣΠΠΚ, που ακολούθησε σχετικά με το αν υπάρχει καταγγελία, ο Αρβανιτάκης υποστήριξε πως δεν είχε λάβει καμία ως χθες νωρίς το απόγευμα (σ.σ. “κυκλοφόρησε” πάντως, πληροφορία, για καταγγελία-email από πλευράς Καραϊσαρλη, για εντός της ημέρας). Ενώ, ο Γιώργος Τσικρικώνης, ταμίας του Συνδέσμου είπε πως «εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των προπονητών», τονίζοντας παράλληλα στον Σφακιανάκη πως έπεσε σε αντίφαση, καθώς, η ΕΠΣΚ τον είχε ήδη καλέσει σε απολογία (λόγω του ότι είναι προπονητής της Μικτής). Με την απάντηση του «Σφακ» να είναι πως «ο Ποζίδης με κάλεσε για να του πω τη δική μου εξήγηση, εσείς όμως δεν με καλέσατε ποτέ, και βγάλατε ανακοίνωση για μένα».
Κι εντέλει; Αποφασίστηκε πως θ’ ακολουθήσει, προσεχώς, Διοικητικό Συμβούλιο (και για το θέμα Σφακιανάκη) ώστε να αξιολογηθούν τα… πεπραγμένα της Γενικής Συνέλευσης. Οπότε, εν αναμονή…
Σάββας: Παραιτήθηκα, γιατί…
Στο θέμα των συμπεριφορών, αρχικά, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος, Γ. Χονδρογιάννης. Που υπογράμμισε ότι «είναι ανεπίτρεπτα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ των μελών μας. Που θα φτάσει αυτή η ιστορία; Δεν γίνεται δυο μέλη μας, πχ, να πίνουν καφέ και μετά να “μαχαιρώνει” πισώπλατα ο ένας τον άλλον. Δεν πρέπει να σπέρνεται η διχόνοια μεταξύ μας. Εγώ αν είχα πρόβλημα με κάποιον από εσάς, θα του το έλεγα στα ίσια. Κι επίσης, όποιος έχει πρόβλημα με εμένα, να μου το πει μπροστά μου. Κι αν έχω άδικο, θα του ζητήσω συγνώμη. Αν ξαναδώ τέτοιες συμπεριφορές, δεν έχω καμία δουλειά εδώ».
Με το Σάββα (Αντιπρόεδρος του ΣΠΠΚ), στη συνέχεια, να δηλώνει πως ήδη έχει θέσει την παραίτησή του στο γραμματέα κι ο λόγος είναι αυτός που ανέφερε ο Χονδρογιάννης. Οι… κακές συμπεριφορές και τα… μαχαιρώματα. Με τον ίδιο να εξηγεί πως από δω και πέρα, θα αποτελεί απλό μέλος του Συνδέσμου.
Υπό την ΕΠΣΚ, με υποχρεωτικές τροποποιήσεις!
Στο κομμάτι της τροποποίησης του καταστατικού, τώρα, αρχικά, ο γραμματέας του ΣΠΠΚ, Μπάμπης Αρβανιτάκης, εξήγησε πως έχουν τα νέα δεδομένα. Με την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας να μετατρέπεται σε Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ελλάδας, η οποία, πλέον, βρίσκεται υπό την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και τους αντίστοιχους Συνδέσμους υπό κατά τόπους ΕΠΣ.
Κι έτσι, η τροποποίηση του καταστατικού του τοπικού Συνδέσμου (κι όλων των αντιστοίχων) είναι υποχρεωτική. Ο Αρβανιτάκης είπε ότι στην πλειοψηφία τους οι αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν είναι τυπικές, και κάποιες πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Όμως, δεν μπορεί αυτές να είναι ενιαίες σε όλους τους Συνδέσμους, καθώς, ο καθένας έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Βεβαίως, η τροποποίηση θα πρέπει να συνταχθεί από το ΔΣ και να περάσει (αν περάσει) από Γενική Συνέλευση.
Πάντως, στο κομμάτι των υποχρεωτικών τροποποιήσεων έθεσε θέμα ο Αντώνης Ζώτος. Που είπε πως «θα πάθουμε ότι κι οι διαιτητές, με αυτές τις μεθόδους που μας υποχρεώνουν» και ότι «θα γίνουμε υποχείριο της ΕΠΟ και των Ενώσεων», αλλά ακόμη πως «πρόκειται για ωμό εκβιασμό».
Ζητήματα, που λίγο πολύ συμφώνησαν αρκετά από τα μέλη του ΣΠΠΚ, αλλά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, επί της ουσίας.
Ενώ, στην πρόταση του για… ενστάσεις, ο Ζώτος άκουσε ως απάντηση ότι «δεν υπάρχει μια τέτοια δυναμική, στους περισσότερους Συνδέσμους έχει ήδη περάσει η τροποποίηση».
Εν κατακλείδι; Αποφασίστηκε, ο Γραμματέας του ΣΠΠΚ να στείλει σε όλα τα μέλη, το υπάρχον καταστατικό του Συνδέσμου αλλά και τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν και να παρθούν αποφάσεις σε προσεχή ΓΣ.
Τι άλλο ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της κουβέντας για την τροποποίηση;
-Μεταξύ άλλων, πως στη συνάντηση με την ΕΠΣΚ ζητήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου να είναι και μέλος του ΔΣ της Ένωσης, όπως αντιστοίχως, συμβαίνει με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης και την ΕΠΟ, καθώς, κι ότι, εντέλει, απλώς, ο Πρόεδρος του ΣΠΠΚ μπήκε ως μέλος στην Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣΚ.
-Ότι στο κομμάτι των εκλογών της ΕΠΣΚ, και γενικά των Ενώσεων, μέλη του Συνδέσμου δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν.
-Να υπάρξει συνεργασία των μελών του Συνδέσμου ώστε να δημιουργηθεί πίεση για την πρόσληψη διπλωματούχων προπονητών.
Θέσαν (και) θέμα αγωνιστικών χώρων!
Εδώ, ο Γ.Γ του Συνδέσμου αναφέρθηκε στους λόγους της καθυστέρησης της έναρξης των πρωταθλημάτων, αλλά και στο γεγονός ότι αν δεν υπάρξουν οι βελτιωτικές εργασίες στα γήπεδα ως τις 30/11 που λήγουν οι προσωρινές άδειες που δόθηκαν, είναι πιθανόν να υπάρξει εκ νέου διακοπή. Με τους προπονητές, πάντως, να συμφωνούν πως πλην των άλλων, θα πρέπει να γίνουν βελτιωτικές εργασίες και στους αγωνιστικούς χώρους. Ενώ δεν έλειψαν κι οι κουβέντες για τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ΕΠΣΚ.«Δεν πρέπει να γίνονται εκεί προπονήσεις και αγώνες» είπώθηκε χαρακτηριστικά.